DM-finale optakt: Kan udfordrerne fra BK Marienlyst vælte Gentofte Volley af volleyballtronen i herrernes DM-finale?

Gentofte Volley og BK Marienlyst tager lørdag eftermiddag hul på sæsonen DM-finaleserie. De regerende mestre fra Gentofte Volley er forhåndsfavoritter til guldet, men fynboerne ligger på lur og er klar til at skabe overraskelsen – igen. Med tre DM-titler fra de tre seneste sæsoner har Gentofte Volleys ligaherrer sat sig yderst tungt på den danske…

| Foto: Flemming Patulski

:


Gentofte Volley og BK Marienlyst tager lørdag eftermiddag hul på sæsonen DM-finaleserie. De regerende mestre fra Gentofte Volley er forhåndsfavoritter til guldet, men fynboerne ligger på lur og er klar til at skabe overraskelsen – igen.

Med tre DM-titler fra de tre seneste sæsoner har Gentofte Volleys ligaherrer sat sig yderst tungt på den danske volleyballtrone. Ikke siden 2011 har klubben misset en finale i herrernes bedste række, og klubskabet er da også fyldt godt op med hele 20 DM-medaljer – otte af dem i guld.

For deres modstandere i denne sæsons DM-finale, BK Marienlyst, er DM-medaljer dog heller ikke en ukendt størrelse. Den fynske klub har nemlig ni DM-titler, to sølv- og tre bronzemedaljer på cv’et, og tæller man indbyrdes finaleopgør mod Gentofte står der 4-1 til fynboerne.

Deres seneste finaleopgør mellem de to klubber var i 2017. Her var Marienlyst også ’underdogs’ men overraskede alle ved at nappe guldet og DM-titlen efter nogle intense kampe. Sidenhen har den fynske klub haft stor udskiftning i truppen, som ikke har fundet vejen frem til finalen – indtil nu.

”Vi er ovenud lykkelige for at være noget så langt i år 1 af vores genfødsel i Marienlyst. Det er gået over al forventning, hvilket i høj grad skyldes en trup med stort talent og stor vilje til at blive bedre. Dertil en gruppe af trænere med hver deres spidskompetencer. Dette er gået op i en højere enhed for holdet,” forklarer cheftræner for BK Marienlyst, Mikkel Hauge.

”Vi går ind i finaleserien med samme tilgang som til alle andre kampe. Vi vil vinde og vi tror også på at vi har en chance. Men vores svingninger er nøglen for os, for vi bliver nødt til at holde kampen tæt, og det sker kun ved at være der på dagen. Hvis dét sker, så tror vi også på, at vi har en del i vores spil, der kan give os momentum,” fortsætter han.

”I forberedelsen har vi forsøgt at få skærpet konkurrencen lidt igen og samtidig ride videre på det humør samt spil, der bragte overraskelsen i semifinalen. Vi vil gerne spille op til vores bedste, og det bliver også nødvendigt, hvis vi skal slå Gentofte. De har set utrolig stærke ud i flere sæsoner, men Middelfart viste netop i pokalfinalen, at der er mulighed hvis man spiller op på dagen og tør udfordre dem.” afslutter han.

Pokalnederlag spøger i kulissen

Selvom Marienlyst har håneretten for klubbernes seneste indbyrdes DM-finale, er der ingen tvivl om, at det i denne sæson er Gentoftemandskabet, der er klare favoritter til guldet. Gentofte Volley har ikke tabt en eneste kamp i Volleyligaen i denne sæson, og deres to kampe mod Marienlyst blev også klare 3-0 sejre.

Men overraskelsen lurer måske alligevel om hjørnet. For hos Gentofte spøger skuffelsen over nederlaget i sæsonens pokalfinale til Middelfart VK måske stadig, nu hvor holdet igen skal spille de afgørende bolde om en mesterskabstitel.

”Jeg tror, at holdet er opsatte på at rette op på vores nederlag i pokalfinalen, hvor vi fik afdækket nogle områder af spillet, hvor vi havde brug for forbedringer. Vi må ikke dvæle ved det nederlag, men vi skal bruge det som en påmindelse om, at vi skal spille vores bedste for at vinde et mesterskab – og det får vi også brug for, når vi skal møde Marienlysts talentfulde hold,” uddyber cheftræner for Gentofte Volley, Dan Pawlikowski.

”Vi forventer at få en spændende serie mod Marienlyst. Mange af spillerne kender hinanden både på og uden for banen, hvilket kun tilføjer et ekstra niveau af konkurrence. Vi har forberedt os ved at sætte spillerne mere under pres i træningerne og øge konkurrenceiveren, så vi er klar til at møde et velspillende Marienlysthold. Vi forventer at hele truppen er klar til at præstere på et højt niveau, og vi glæder os til de kommende kampe.” afslutter han.

Finaleserien mellem Gentofte Volley og Marienlyst spilles bedst af fem kampe. Alle kampe kan følges gratis på Volley TV.

KAMPROGRAM:
DM-finale herrer: Gentofte Volley – BK Marienlyst

10.04 – 17:00: Gentofte Volley vs BK Marienlyst (Kildeskovshal 1)
15.04 – 19:00: BK Marienlyst vs Gentofte Volley (Klostermarkshallen)
18.04 – 15:00: Gentofte Volley vs BK Marienlyst (Kildeskovshal 1)
21.04 – 19:00: BK Marienlyst vs Gentofte Volley (Klostermarkshallen)
24.04 – 15:00: Gentofte Volley vs BK Marienlyst (Kildeskovshal 1)

Følg Volleyligaen på www.volleyligaen.dk

Del nyhed

LÆS OGSÅ