Hjemmesidebanner

Ci Eshel

Ci Eshel

I herrernes anden semifinale venter der os et opgør mellem Vestfyn og Vestsjælland – nærmere bestemt Middelfart VK og VK Vestsjælland. De to hold får lov til at afslutte fredagens semifinalefest når de spiller sidste kamp på dagen kl. 19:30. Hør mere om trænernes forventninger her.

KØB BILLET TIL FINAL4 her.

Selvom Volleyligaens 1’ere og forsvarende Pokalmestre, Middelfart VK, på papiret er klare favoritter i semifinaleopgøret mod sidste sæsons pokalbronzemedalister, VK Vestsjælland, venter der os alligevel måske en spændende kamp. Tidligere i januar spillede de to hold nemlig et yderst nervepirrende opgør, som Middelfart efter sætscorer som 33-31 og 27-25 med nød og næppe fik lukket 3-1 i sæt. Netop dette opgør har givet Vestsjællænderne blod på tanden.

- ”Selvtilliden er kun blevet større efter den kamp. Det var en svær kamp og Middelfart spiller flot volleyball, men vi troede, det ville have været endnu sværere. Så vi glæder os rigtigt meget til semifinalekampen og håber, at vi kan fremtvinge en lige så spændende kamp igen, for så er det 50/50 hvem, der går videre til finalen”, fortæller cheftræner for VK Vestsjælland, Rolf Hartig Cartilli Meegdes og fortsætter,

-”Det betyder rigtig meget, at vi i år kan få lov til at prøve det rigtige FINAL4, efter vi blev ’snydt’ sidste år. Vi ser frem til en weekend, der vil tvinge spillerne op på et ekstra højt niveau på banen, hvis de vil have medaljer med hjem foran et forhåbentlig aktivt publikum”, afslutter han.

I Middelfartlejren er der fokus på at øge holdets niveau frem mod det vigtige opgør.

”Vi ved hvordan, de spiller, og jeg er sikker på, at de også ved, hvad vi gør. Så den foregående kamp ændrer ikke noget forud for pokalsemifinalen. Det eneste vi skal fokusere på er at blive bedre. Vi har spillet vores nok tre dårligste kampe i denne sæson her efter jul, så vi skal finde tilbage til det, der virkede før inden pausen”, forklarer cheftræner i Middelfart VK, Martin Stenderup.

”For at blive klar skal vi forbedre vores blok-forsvar og på den måde sikre os flere nemme point. Vi skal også tilbage til ikke nødvendigvis at skulle afgøre alle bolde, men spille lidt klogere og give modstanderen chancen for at lave fejl”, konkluderer han.

Semifinalen mellem VK Vestsjælland og Middelfart VK spilles fredag den 4. februar kl. 19:30 i Ceres Park Hal 1, Aarhus.

KØB BILLET TIL FINAL4 HER

Der bliver med garanti fyldt godt op på lægterne, når ASV Elite går på hjemmebanen til deres semifinale mod Gentofte Volley fredag den 04. februar kl. 17:30. Hør mere om trænernes forventninger her.

KØB BILLET TIL FINAL4 her.

Der venter os et ordentligt brag af et semifinaleopgør når ASV Elite og Gentofte Volley som de første to herrehold går på banen til sæsonens FINAL4. Der står nemlig 1-1 i interne opgør mellem de to hold for den indeværende sæson, så det bliver spændende at se, hvem der tager dette afgørende stik. 

Aarhusholdet bliver med garanti hjulpet godt på vej af hjemmebanen og tilskuerrækkerne, men det er ifølge ASVs cheftræner Marius Bjørn Kristensen ikke nok, hvis de skal slå topholdet fra Gentofte.

- ”På trods af hjemmebanefordelen betragter jeg bestemt stadig Gentofte som favoritter, der som hold har et meget mere erfaring end os. Vi ved dog, at hvis vi rammer dagen så har vi bestemt muligheder. Vi har svinget en del i løbet af sæsonen, men det gælder jo om at slå til, når det gælder. Det er dét, vi arbejder frem imod”, fortæller Aarhustræneren og fortsætter,

-”Som hold og som klub vil det være fuldstændig fantastisk at komme i finalen og med stor aggressivitet skal vi give alt hvad vi har. Vi glæder os helt vildt til denne fede oplevelse og håber virkelig, at publikum kommer og sætter fut i løjerne sammen med os”, afslutter han.

Hos Gentofte Volley er der også stor respekt for hjemmeholdet og ikke mindst hjemmebanen.

-”ASV er et godt hold, der både spiller godt sammen, har nogle gode profiler, der kan gøre en forskel på dagen og ikke mindst en dygtig træner. Det interne opgør står 1-1 og vi forventer et ligeligt opgør. At kampen bliver spillet i Aarhus gør bestemt ikke tingene lettere for os men vi glæder os til at tage kampen op i en fed kulisse”, siger cheftræner for Gentofte Volley, Ibrahim Alievski

Semifinalen mellem ASV Elite og Gentofte Volley spilles fredag den 4. februar kl. 17:30 i Ceres Park Hal 1, Aarhus.

Kampen bliver også vist på sportskanalen SPORT LIVE.

KØB DIN BILLET HER.

Fredag den 04. februar 15:00 mødes Brøndby VK og Team Køge Volley i kvindernes anden semifinale til FINAL4 i Aarhus. Hør mere om trænernes forventninger her.

KØB BILLET TIL FINAL4 her.

Det kan meget vel gå hen og blive en vaskeægte gyser, når sidste sæsons Pokalsølvvindere Brøndby VK og bronzevindere Team Køge Volley fredag eftermiddag kl. 15:00 møder hinanden i kvindernes anden semifinale i sæsonens Pokalturnering.

Brøndby VK har etableret sig på Volleyligaens førsteplads med ligaens nok mest fysiske og hårdtslående angrebsspil, men Team Køge Volley ligger på lur i ligaens top3 og er med sit disciplinerede forsvarsspil kendt for at gøre det svært for modstanderne at vinde point. En klassisk dyst mellem et stærkt offensiv og effektivt defensiv – noget begge trænere tror på, kan gå hen og blive rigtigt spændende.

-”Team Køge er et fantastisk defensivt hold. De er gode til at holde duellen i gang, spiller flot når de er ’ude af system’ og kan hurtigt skabe stressede situationer hos deres modstandere. Alle spillere har en såkaldt høj volleyball IQ, og så giver de yderst sjældent nogle gratis point. Så vi skal virkelig kæmpe for hvert point, sæt og kamp, vi vil vinde over dem, og vi er yderst opmærksomme på, at de kun kræver et øjebliks svaghed for, at de har overtaget”, forklarer cheftræner for Brøndby VK, Dan Pawlikowski og fortsætter,

-”FINAL4 er en unik turnering, fordi det er skåret ned til at præstere på et højt niveau to dage i streg mod absolutte tophold. Det er sjældent, at nogle af os deltagende hold skal stå imod sådan et pres, så jeg tror, at vores chancer for at gå hele vejen er lige så gode som hos de andre tre hold. Men det er sikkert, at vi skal eksekvere på vores absolutte topniveau, hvis vi skal opnå de resultater, vi håber på”, afslutter han.

Hos Team Køge Volley ser cheftræner Sven Brix frem til opgøret og FINAL4.

- ”Vi spillede en tæt kamp mod Brøndby inden jul og vi vil selvfølgelig gøre vores bedste for at gøre det en lille smule bedre, så resultatet kan vippe over til vores fordel. Vi har stor respekt for Brøndbys fysiske angrebsspil, så det kræver at vi får vores egen serv og modtagning til at fungere på allerhøjeste niveau, hvis vi skal gå i finalen.

-”Vores ambitioner er at kunne leve op til vores eget niveau – hvilket altid kan være svært at finde i kampe af denne slags. Hvis vi skal forbedre vores resultat fra sidste år eller gentage det, kræver det som minimum en optimal præstation. Hvis vi skal gå helt til tops, skal vi sandsynligvis flytte vores overligger lidt opad – men det er jo heller ikke en umulig ting at ønske sig. Vi er meget stolte over at være nået til Final 4 og glæder os meget til kampene og stemningen”.

Semifinalen mellem Team Køge Volley og Brøndby VK spilles fredag den 4. februar kl. 15:00 i Ceres Park Hal 1, Aarhus.

KØB DIN BILLET HER.

Fredag den 04. februar 13:00 åbner DHV Odense og Holte IFs ligakvinder ballet til årets FINAL4, når de som de to første hold går på banen til den første semifinale på dagen.

KØB BILLET TIL FINAL4 her.

FINAL4-debutanterne fra DHV Odense står over for en hård opgave, når de i årets pokalsemifinale møder de dobbelt forsvarende pokalmestre fra Holte IF. Holte IF har nemlig domineret den danske volleyballscene de sidste mange år, og ikke siden 2007 har kvindernes Pokalfinale været uden deres deltagelse. 

For DHV Odense er det første gang, at klubben kan sende et af sine to ligahold til FINAL4 i Pokalturneringen, men cheftræner Marieke Stein Brinck ser muligheder i rollen som ’underdog’.

- ”Vi er naturligvis virkelig glade for at have kvalificeret os, og vi glæder os meget til kampene. Vi håber, at vi i begge kampe formår at spille op til vores bedste, og at vi kan nyde det. Vi tænker, at det er en fordel for os, at vi er ’underdogs’. Vi kan spille frit, satse og spille vores chance – også selv om den er lille”, udtaler Marieke og fortsætter,

-” Vi har på forskellige måder øvet os i at spille under pres, men det er naturligvis ikke det samme som at stå der i kampen. Pigerne vil helt sikkert mærke spændingen og jeg gætter på, at det både kan medføre nogle ekstra fejl men forhåbentlig også noget af vores virkelig gode spil. Nu er vi endelig sammenspillede. Vi har en bred trup med mange dygtige piger, og når vi spiller godt, er vi gode!” afslutter hun.

Cheftræner for Holte IF, Sven-Erik Borch Lauridsen, er trods holdets favoritværdighed forberedt på at møde stor modstand fra deres semifinalemodstander.

- ”DHV Odense er en farlig modstander. De er velcoachede og holdet udvikler sig hele tiden, samtidig er de fysisk stærke og har masser af fight i sig, så de er svære taktisk at ”få styr på”.
Det bliver vigtigt for os at dæmme op for deres stærke angribere så godt som muligt, og holde helt styr på vores eget spil”, fortæller han.

Målet er dog klart for Holte IF, som gerne vil forsvare Pokalmestertitlen endnu et år.

- ”Der er meget få ”store” kampe i en sæson, hvor vi kan få lov til at præstere og måle vores formåen. I den forstand er det vigtigt for os at komme i pokalfinalen. Det er noget unikt at spille i en flot kulisse foran et stort publikum. Det er noget man skal gøre sig fortjent til gennem en dedikeret og målrettet indsats, så det betyder meget for spillere at få den oplevelse med videre i livet,” forklarer han og tilføjer,

-”Det kommer til at kræve en fokuseret holdindsats, både at komme i finalen og at vinde pokalen. Så krydser vi fingre for, at vi ikke bliver ramt af noget uforudset, så vi kan være med hele vejen”.

Semifinalen mellem DHV Odense og Holte IF spilles kl. 13:00 i Ceres Park Hal 1, Aarhus.
KØB DIN BILLET HER.

Søndag, 23 januar 2022 19:11

Månedens Dommer: Nicklas Kjær Thomsen

I en alder af blot 15 år blev Nicklas Kjær Thomsen i 2012 den yngste dommer nogensinde til at stille sig på dommerstolen i Danmarksturneringen – og siden da har han aldrig set sig tilbage. I dag - 10 år efter - står Nicklas nu med et spritnyt uddannelsesbevis som international dommer hos CEV (red. det europæiske volleyballforbund), og dommerverdenen ligger nu helt åben for ham. Vi har taget en snak med Månedens Dommer, Nicklas, om hans vej igennem dommerkarrieren til hvor, han står i dag.

I december 2021 gik en stor drøm i opfyldelse for Nicklas Kjær Thomsen. Efter mange års forberedelse og en intens uges kursus i Italien opnåede han titlen som international volleyballdommer – endda med topkarakter. Nu er et nyt kapitel med internationale oplevelser klar til at blive skrevet i Nicklas’ dommerportefølje, men vi tager først et tilbageblik på dér, hvor dommerdrømmene startede.

- ”Det hele startede, da jeg som 10-årigt knægt spillede KidsVolley. Min træner Kristian Møgelmose introducerede mig for dét, at der til kamp jo også skulle være nogen, der fløjtede kampene i gang – så det kastede jeg mig ud. Og så har jeg faktisk fortsat med det lige siden”.

Som 14-årig fik Nicklas så sin første oplevelse som divisionsdommer, da han efter opfordring fra sin daværende træner var med til at dømme et par kampe i 2. division som andendommer. Herefter fik han hurtigt papir på sin færdigheder som dommer, og som blot 15-årig blev han Volleyball Danmarks yngste DT-dommer nogensinde.

- ”Jeg dømte min første 1. divisionskamp som førstedommer, da jeg var 15 år. Jeg kan tydeligt huske den kamp for alt var kaos, og jeg var så nervøs. Jeg skulle tage toget hen til hallen. Toget blev forsinket, og da jeg når ud til hallen, er spillerne gået i gang. Og det var ikke en nem kamp, da det var en topkamp i 1. division damer, og der var ikke tvivl om, at spillerne vidste jeg var en helt ny dommer. Jeg gik derfra og tænkte ’hold da op’. Men det afskrækkede mig ikke, jeg fik bare blod på tanden, og heldigvis blev det bare federe og federe”.

- ”I min anden sæson som DT-dommer, blev jeg så sat på en Volleyligakamp i Odense. Jeg følte mig klar til opgaven og var drevet af lysten til at ’rykke op’ til landets højeste niveau. Jeg tror, at jeg var så nervøs, at jeg kunne sætte rystelser i hele hallen. Men det var en god kamp at få debut i – min meddommer Rasmus Jess var god til at introducere forløbet, det blev annonceret af speakeren, at jeg havde debut, og spillere, trænere og tilskuere var med til at gøre det til en rigtig god oplevelse. Så jeg gik derfra med det største smil og motiveret til at gøre sådanne nogle kampe til en del af min hverdag”.

-”Da jeg startede som DT-dommer tænkte jeg, at der var et langt spring op til dét at blive dommer i Volleyligaen. Men vil man det, så kan det ske – også hurtigere end man tror. Og det mest fantastiske er, at det er med et stærkt fællesskab på tværs af hele dommergruppen, uanset hvilket niveau, man dømmer på. Fællesskabet hjælper en med motivation og inspiration”.

Den internationale dommerkarriere
Efter 10 år i dansk volleyball fik Nicklas i december 2021 så muligheden for at starte sin karriere uden for landets grænser. Sammen med 26 andre kursister deltog Nicklas i december 2021 i CEVs internationale dommerkursus, der blev afviklet hen over en uge i den italienske by Caorle.

-”Det var en fantastisk oplevelse at deltage i kurset. Jeg har lært så meget nyt om dommerfaget, og ikke mindst en masse nye mennesker, som nu er mine nye internationale dommerkollegaer”.

-”Men det var også hårdt. Jeg forberedte mig i timevis op til kurset, for jeg skulle kende reglerne ud og ind på engelsk, og selvom grundessensen jo er det samme for reglerne, så er der mange nuancer, som er forskellige fra det danske regelsæt til det internationale. Selve kurset starter også med et interview med en af instruktørerne, så de er sikre på at man kan de mest basale ting, og så var vi jo ligesom i gang”.

-”Herefter fulgte tre dage med intens gennemgang af teori, hvor vi startede på side 1 i regelbogen og ellers bare fik gennemarbejdet alle detaljer. Da vi havde ’overlevet’ denne del – og det var til tider ’overlevelse’ - var det tid til den ’sjove’ del, hvor vi fik lov til at dømme til træningskampe i den italienske A2 liga. Jeg fik lov til at være førstedommer i en kvindekamp med det helt store setup med tablet, headset og e-score, og hvor resten af kursisterne sad og evaluerede hver eneste detalje i min præstation. Det var intenst, og jeg var nervøs, men også en fantastisk mulighed for at få feedback og blive bedre”.

-”Til sidst fulgte den skriftlige og mundtlige eksamen, som sammen med resultatet på ens praktiske indsats afgør karakteren. Og jeg er da stolt af, at jeg gik derfra med en topkarakter. For os alle føltes det som om, at alt faldt på plads, da vi fik det endelige dommerbevis. Flere fældede tårer af ren stolthed, og det siger også lidt om det sammenhold man får i sådan en gruppe”.

-”Hvad fremtiden byder på er et spørgsmål om tid, og hvor dygtig, jeg kan blive – og måske også lidt held. Lige nu afventer jeg en melding på hvornår, jeg skal ud at dømme første gang, men det bliver helt sikkert i april, nok til noget ungdoms EM-kval. Man skal have tre underskrifter fra supervisors i turneringer som disse, før man er endeligt certificeret. Så det er første delmål. Så stiger man langsomt i graderne og kan komme til større og større turneringer”.

-”Jeg har altid sat mig selv små delmål, som er overskuelige at nå. For dét at dømme kræver tid og jeg prioriterer stadig at have tid til andet. Og så kræver det jo forståelse fra familie, venner og ens arbejdsplads at passe en international dommerkarriere ind i hverdagen. Men den helt store drøm er naturligvis en gang at skulle dømme til et OL – det kunne være det ypperste”.

Gode dommeroplevelser i børnehøjde
Nicklas’ lynkarriere bevidner en stor begejstring for og kærlighed til dommerfaget – en begejstring, han arbejder på at sprede til flere børn og unge. For ligesom Nicklas selv blev introduceret for dommergerningen som KidsVolleyspiller, sætter han nu selv ekstra fokus på at skabe de gode dommeroplevelser i børnehøjde gennem sit virke som bl.a. træner og formand i VK Vendsyssel.

-”Jeg kan jo kun tale ud fra mine egne erfaringer. Men nogen tog jeg fat i mig, talte med mig om dommerrollen og opfordrede mig til at prøve det af – og det satte noget i gang hos mig. Så jeg tror, at vi skal tage en dialog med vores spillere – en ad gangen – og få dem engageret med dét at dømme. Rollen er simpel til at starte med, for det er ’bare’ at fløjte spillet i gang, men for mange handler det om at overvinde frygten for at stille sig op med fløjten i munden”.

”Vi skal som trænere og ledere i klubben være forbilleder for de unge. Vi skal selv turde stille os op, og vi skal inddrage dem i processen, så de ser, at det ikke er en farlig ting. Det er vigtigt, at trænere og forældre omkring banen giver den fulde støtte og respekt, så de unge går derfra med en god oplevelse og lysten til at prøve det igen. Det er jeg sikker på kommer til at skabe mere interesse omkring dommergerningen”.

Vi håber naturligvis også, at Nicklas’ historie kan være med til at inspirere endnu flere unge volleyballdommere i Danmark. Fra Volleyball Danmark skal der lyde et stort tillykke til Nicklas med den flotte nye titel, en kæmpe TAK for hans dedikation og indsats i dansk volleyball og ikke mindst et ’held og lykke’ med de fremtidige oplevelser som international dommer.

Kender du en anden dommer, som fortjener et ekstra skulderklap, så send os et lille tip til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Titlen som ’Månedens dommer’ kan gå til alle slags dommere uanset hvor mange års erfaring, personen har, og på hvilke niveauer og i hvilke aldersgrupper han/hun dømmer – vi er taknemmelige for alles dedikation til sporten, og vil gerne hjælpe med at anerkende deres indsats.

Torsdag, 13 januar 2022 17:34

Dansk Volleyball Award 2022 aflyses

Når vi lørdag den 5. februar 2022 har fordelt sæsonens Pokaltitler, bliver det desværre ikke med et efterfølgende brag af en fest til Dansk Volleyball Award 2022. De traditionsrige kåringer og priser vil dog stadig blive uddelt.

Efter samråd med værtsklub ASV samt input fra de otte ligahold, som deltager i årets Final4, har Volleyball Danmark valgt at aflyse Dansk Volleyball Award 2022 grundet forlængelsen af en række restriktioner frem til den 31. januar samt usikkerhed om de aktuelle forhold og smittetryk på begivenhedens tidspunkt.

”Vi er naturligvis rigtige ærgerlige over, at vi endnu et år ikke kan samles om Dansk Volleyball Award. Men i den nuværende situation og med en del usikkerheder omkring udviklingen de næste uger, kan vi ikke forsvare at planlægge et stort arrangement med mange gæster”, forklarer Volleyball Danmarks direktør, Jesper Jørgensen.

”Heldigvis kan vi stadig afvikle Final4 i Aarhus sammen med ASV, og vi glæder os til at invitere tilskuere tilbage på lægterne og skabe de helt rigtige kulisser for de afgørende kampe i vores Pokalturnering. Så må vi vende stærkt tilbage næste år med en Award, og dermed få den fest som alle i Volleyball Danmark har fortjent”, afslutter han.

Trods aflysningen af Dansk Volleyball Award, vil der fortsat blive sat navn på en række kåringer og priser, heriblandt Årets Spillere og Årets Dommere i volleyball og beachvolleyball samt Årets Klub og Årets Ildsjæl. Kåringerne vil senere blive annonceret på Volleyball Danmarks kanaler.

Find mere info om Final4 i Aarhus her.

Billetsalget til en af årets største volleyballbegivenheder er skudt i gang! Køb din billet til Final4 i Pokalturneringen, som afvikles i Aarhus den 04.-05. februar 2022.

Skal du være med på lægterne, når vi skal finde årets Pokalmestre? Den 04.-05 februar 2022 afvikler Volleyball Danmark i samarbejde med ASV Volleyball den prestigefyldte Final4-turnering i Ceres Park Hal 1, Aarhus, hvor vi krydser fingre for at kunne invitere alle volleyballfans med indenfor på tilskuerrækkerne.*

KØB DIN BILLET TIL ÅRETS FINAL4 HER.

Der bliver volleyball for alle pengene til Final4, hvor der fredag bliver spillet de fire semifinaler og lørdagen står på bronzekampe og finaler. Alt kan ske i en pokalturnering, men vi er sikre på, at vi kommer til at se nervepirrende opgør, intense dueller og formidable jubelscener.

Hvilke hold deltager?
Indtil videre har Gentofte Volley og VK Vestsjællands ligaherrer, samt Team Køge Volley, Brøndby VK og DHV Odenses ligakvinder booket billet til Final4. Resten af deltagerne finder vi i denne weekends kvartfinaler, hvor Holte IF spiller mod Fortuna Odense hos kvinderne, mens herrernes pladser skal fyldes op efter opgør mellem Middelfart VK/Hvidovre VK samt Marienlyst-Fortuna/ASV Elite.

Efter denne weekends kvartfinaler vil der blive trukket lod om hvem, der møder hvem, i semifinalerne, hvorefter det endelige program for Final4 offentliggøres. Ved billetkøb er det muligt at vælge klubsektion.

KØB DIN BILLET TIL ÅRETS FINAL4 HER.

Information om Dansk Volleyball Award 2022
Lørdagen slutter forhåbentligt også af med endnu et brag af en begivenhed, nemlig Dansk Volleyball Award 2022, som vi stadigvæk arbejder på at afvikle i SAV-vaerket i Aarhus indenfor alle gældende corona-retningslinjer. Billetsalget til Dansk Volleyball Award 2022 forventes at blive åbnet i uge 2. Der vil blive mulighed for at købe en ”partout-billet” til både Final4 og Dansk Volleyball Award 2022.

*De nuværende restriktioner for tilskuere til elitesport er gældende til og med den 16. januar 2022. Volleyball Danmark følger myndighedernes og DIFs retningslinjer og holder sig løbende opdateret på eventuelle ændringer på området.

Det danske DU17 landshold har i weekenden spillet U17 EM-kvalifikation på hjemmebane i Spar Nord Arena Køge. Trods gode takter lørdag kunne de danske piger ikke ryste Norge ud af kurs i kampen om finalepladsen søndag formiddag, og forlader dermed kvalifikationen med en samlet tredjeplads.

Første runde af kvalifikationen til U17 EM er inddelt i zoner, hvor Danmark spiller mod deres nordiske naboer i NEVZA-zonen, og havde i weekenden besøg af Finland, Norge, Island og Færøerne.

Det var første gang i landsholdstrøjen for de danske piger, som fik deres ilddåb i fredagens kamp mod favoritterne fra Finland, som forventet tog en sikker sejr. Anderledes så det ud lørdag, som blev en stor succes set med danske øjne, hvor både Island og Færøerne blev besejret 3-0.

Søndag morgen ventede sidste puljekamp mod Norge, som ligeledes havde tabt til Finland og vundet deres andre to kampe, og kampen blev derfor en direkte dyst om at komme i finalen mod Finland – en finale der samtidigt som minimum sikrede videre avancement til næste runde af kvalifikationen. Norge var dog en tand skarpere end de danske tropper, og trods et spændende første sæt, styrede Norge direkte mod finalepladsen og endte Danmarks chancer for videre avancement i turneringen.

-”Under omstændighederne leverer vi en flot indsats, hvor vi giver den alt, hvad vi kan. Allerede onsdag får vi en uheldig skade på hæverpladsen, som ryster sammenspillet, men jeg synes alle går ind og fylder deres roller ud endnu bedre, end vi havde forventet. Det har været et fantastisk hold at coache, og pigerne har stået stærkt sammen fra dag et”, fortæller cheftræner Mats Björkman.

-”Pigerne spiller deres livs vildeste kamp mod Finland – et niveau de aldrig har prøvet at spille imod før. Lørdag er så en stor dag for pigerne, hvor vi vinder begge kampe. Så falder vi lidt i niveau sidste dag mod Norge, hvor vi godt kan mærke, at spillerne er ved at være trætte i hovederne – så skal der ikke meget modgang til, at tingene begynder at falde lidt fra hinanden”, fortsætter han.

-”Vi kan tage ufatteligt meget med os fra denne turnering. Spillerne lærer af at stå på banen i modgang og at skulle præstere som hold over en hel turnering. De får naturligvis en masse input på, hvad de nu skal hjem og træne på, og bliver inspireret af at møde hold, der spiller med en helt anden form for stabilitet. Det er oplevelser, vi også håber, at de tager med hjem og inspirerer deres holdkammerater med”, afslutter Mats.

Få flere indtryk fra turneringen på Ungdomslandsholdenes Facebookside. 

Volleyball Danmark har sammen med Team Køge Volley været arrangører for DU17 EM-kvalifikationen. Vi sender en stor tak til alle frivillige til og omkring turneringen for deres indsats i en ellers travl juleweekend.

Danmarks resultater til DU17 EM-kvalifikation
17.12: Finland – Danmark: 3-0 (25-13, 25-12, 25-13)
18.12: Danmark – Island: 3-0 (26-24, 25-21, 25-17)
18.12: Færøerne – Danmark: 0-3 (19-25, 19-25, 21-25)
19.12: Danmark – Norge: 0-3 (22-25, 11-25, 20-25)

Onsdag, 15 december 2021 13:32

Pokalfestival 2022 aflyst

Volleyball Danmark har efter mange drøftelser besluttet, at Pokalfestivalen 2022 aflyses. Det har været en svær beslutning, men et hurtigt stigende smittetryk og mange uvisheder ift. gældende restriktioner den næste måned betyder, at vores samarbejdspartnere Vejle Kommune og Vejle Ungdomsvolley ikke længere ser sig i stand til at afholde en så stor aktivitet med overnatning, turnering samt sociale events på tværs af klubber over hele landet og derfor har trukket sig fra afviklingen i 2022. Denne beslutning er taget i tæt dialog med Volleyball Danmark og med stor gensidig forståelse.

DGI Huset i Vejle er allerede blevet booket til den 28.-29. januar 2023, hvor vi forhåbentligt kan få lov til at afvikle et brag af et stævne.
Har man spørgsmål til Pokalfestivalens aflysning mm. er man velkommen til at kontakte Randi Fechtenburg på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 2929 5871

Dansk beachvolleyballs helt store stjerneskud, Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, beviste i den forgangne uge, at de hører til blandt den absolutte verdenstop i deres årgang. Den danske duo spillede sig nemlig til en historisk femteplads ved U19 VM i beachvolleyball, som blev afviklet i Phuket, Thailand.

Clara og Sofia, samt landstræner Martin Olesen, rejste egentlig til Thailand med forventningen om at skulle spille nogle hårde kvalifikationskampe for overhovedet at komme ind i Main Draw (red. hovedturneringen). Men grundet en række sidste øjebliks holdtrækninger, strøg den danske duo heldigvis forbi kvalifikationen og direkte ind i puljespillet. Her kvitterede de med en fantastisk flot puljesejr med tre vundne kampe ud af tre mulige – bl.a. i en revanchekamp over spanske Moreno/Vergara, som danskerne havde tabt til tidligere på året ved semifinalen i U20 EM.

Med puljesejren kvalificerede Clara og Sofia sig direkte til 1/8-finalen, hvor de gjorde kort proces i en magtdemonstration mod Tjekkiet. Så blev det tid til kvartfinalen, hvor ukrainske Khmil/Lazarenko ventede på den anden side af nettet – et hold, danskerne havde slået ud af netop kvartfinalen til U20 EM. Men denne gang var det desværre ukrainerne, der havde de sidste marginaler med sig, og kvartfinalen blev derfor stoppestedet for Clara og Sofia, der går fra turneringen med en samlet femteplads – en historisk placering for et dansk ungdomslandshold.

- ”Vi er super stolte af det resultat, vi opnår i turneringen. Samtidig har vi har en fornemmelse af, at det godt kunne være blevet til mere. Men kampen mod Ukraine var ikke vores bedste, mens de til gengæld aldrig har virket stærkere. Vi forsøgte med alt, hvad vi havde i os, men det var ikke nok på dagen”, fortæller landstræner Martin Olesen efter kampen.

- ”Men det er jo fantastisk at tænke på, at en ’off-dag’ pt. betyder, at vi nu får en femteplads til et U19 VM. Det bevidner, at vi er kommet langt med Clara og Sofias udvikling, for havde vi haft en ’off-dag’ for blot et år siden, var vi nok røget ud af puljen,” tilføjer han.

Historiske gennembrud på stribe
Med femtepladsen til U19 VM kan Clara og Sofia gå på en velfortjent julepause, hvor de kan se tilbage på et år, hvor de opnåede flere nye titler og fik skrevet op til flere nye kapitler i danske beachvolleyballs historie; en U20 EM-bronzemedalje, et Danmarksmesterskab, en rekord god 9. plads til et 4-stjernet World Tour stævne, den højeste placering på FIVBs verdensrangliste for et dansk kvindehold nogensinde (nr. 71), og nu altså også blandt verdens top5 for deres årgang.

I løbet af turneringen i Thailand modtog Clara og Sofia også den gode nyhed, at de som makkerpar er blandt de 10 nominerede til DIF, Team Danmark og Politikens talentpris – Årets Fund 2021, Danmarks ældste Idrætspris. Sofia var i 2019 også nomineret som atlet til den prestigefyldte pris, men nu anerkendes makkerparret for deres fælles bedrifter og gennembrud i 2021.

Men selvom det udefra kan virke som om, at alt har flasket sig for Clara og Sofia i 2021, har det i høj grad også været et udfordrende år ifølge landstræneren.

- ”Det har virkelig været et svært år ift. at skabe de rigtige rammer for Clara og Sofias forberedelser. Man skal huske på, at mens mange af vores konkurrenter i udlandet kan træne udenfor stort set hele året, så er vi i mange måneder nødsaget til at træne under forhold der er ’urealistiske’ i en indendørs hal, som desuden har begrænset kapacitet, der giver manglende træningstid. Så jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vores forberedelser til bl.a. denne turnering har været optimale. Det gør faktisk resultatet endnu mere imponerende, når vi tænker på hvilke faktorer vi kæmper med, modsat andre,” forklarer han.

- ”Det blev f.eks. også tydeligt til dét U22 EM, Clara og Sofia spillede i foråret, hvor vi klarede os dårligt og bagefter måtte erkende, at vi var meget længere fra den europæiske top, end vi troede. Lige dér blev jeg og spillerne nødt til at genoverveje, hvordan vi skulle træne, og spillerne blev nødt til at stole på en helt ny proces. Det gav heldigvis en hurtig virkning. For resultatet kom allerede til U20 EM, og det bekræftede os i, at vi havde fat i den lange ende. Næste målestok var World Touren i Brasilien, og det blev endnu engang tydeligt, at vi har fanget noget specielt. Men det bliver altså først rigtig godt, når vi kan skræddersy forholdene endnu bedre,” tilføjer landstræneren.

Værdierne skal skabe resultater
Hvad der venter den danske stjerneduo i det nye år, er endnu uvist, men målet er ifølge Martin Olesen ikke titler eller topplaceringer i sig selv.

- ”Vi har som team brugt lang tid på at snakke om, hvordan vi gerne vil være i hele denne proces. Vi har opsat en række værdier, som vi navigerer efter og de indebærer bl.a., at vi skal være stolte af det, vi laver, og vi ikke skal på kompromis. Vi kan godt arbejde med delmål eller stræbe efter specifikke resultater, men det må aldrig afvige fra vores fælles værdier, for med dem skal resultaterne nok komme af sig selv”, forklarer landstræneren.

- ”Men i de nye år skal vi arbejde endnu hårdere på at skabe de rigtige rammer omkring holdet. Der er mange, der arbejder i kulissen – både nogle helt tæt på spillerne, i klubben og for sporten generelt. Vi skal have etableret den rigtige træningsmængde, vi arbejder hårdt med deres fysik og så skal vi have skabt den økonomi, det kræver at give Clara og Sofia ’lige’ vilkår med de udenlandske hold, vi konkurrerer imod. Det betyder bl.a. træningslejre, så vi kan indhente noget af dét, vi ”taber”. Vi ved, at vi kan arbejde smartere end mange af de andre hold, og vi glæder os til det fremtidige arbejde”, afslutter Martin Olesen.

Vi ønsker Clara, Sofia og hele teamet bag et stort tillykke med femtepladsen og held og lykke med det fremtidige arbejde, som vi glæder os til at følge i de kommende år.

Se alle resultater fra U19 VM her

Side 1 ud af 41